tirsdag den 15. januar 2013

Kernefri rugbrød til de mindste - opskrift

Jeg bager jo helst alt vores brød selv og specielt efter jeg har fået en rigtig god surdej op at køre, once you go surdej - you never go back ;-)

Nå, men har ikke kunnet finde en opskrift på rugbrød uden kerner, man kan selvfølgelig rette den opskrift til som man i forvejen bruger, men det tager nogle førsøg at få den rigtig balance.

Nu har jeg lavet en opskrift som jeg syntes fungerer rigtig godt, den kan laves både med gær og surdej, afhængig af hvad man er til.

Lindas babybrød 2 stk.

Ingredienser:

7 dl. kærnemælk (erstat evt. 1 dl. af kærnemælken med surdej)
2 dl. vand
300 g hvedemel
700 g groft rugmel
40 g gær (10 g gær hvis du bruger surdej)
40 g hørfrø
50 g solsikkekerner

- Kærnemælken tempereres (fingervarmt) og blandes med lunkent vand
- Gæren (og surdejen) opløses i væsken
- Blend hørfrø og solsikkekerner helt fint
- Bland resten af ingredienserne sammen og rør dejen godt sammen, gerne på røremaskine.
- Dejen hæver nu ved stuetemp. i 1½-2 timer (kan være dejen skal stå lidt længere afhængig af din surdej)
- Slå dejen ned og fordel i to forme.
- Hæver ½ time
- Stik huller hele vejen igennem brødet med et grilspyd (gaffel hvis ikke du har grillspyd)
- Bages i alm. ovn ved 200 grader i 1 time.

- Mens brødes stadig er varmt puttes det i en pose, så bliver skorpen fin blød.

 
God fornøjelse! :-)

2 kommentarer:

  1. Det ser rigtig lækkert ud det rugbrød - kunne være man skulle prøve og bage det en dag :)
    Kh Sabrina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager også rigtig dejligt, det skal du helt sikkert prøve! Hvis det ikke er til småbørn vil de klæde det med en smule salt ;-)

      Slet