søndag den 30. september 2012

Barneminder...

Ja, bamse og kylling har vist fyldt en del i vores alles barndom, og mon ikke Morgan bliver lige så begejstret for den store gule egotripper?

Vi fik i sin tid en bunke brugt tøj til Morgan og sørme om ikke der var et bamse og kylling junior sengetøj iblandt!
Der er en plet på hovedpudebetrækket som ikke kan komme af, så nu har dynebetrækket fået nyt liv, monteret på et vattæppe fra IKEA som er klippet til.

 
Det var meningen at tæppet skulle quiltes, men må erkende at det ikke er der mine evner (eller tålmodighed) ligger, så har i stedet syet hen over hjørnerne så dynen ligger fast og så er der også mere ro på dynen til at nyde de barnlige motiver.
Dynen er nu fast inventar på Morgans madresser i stuen til efterårshygge.

lørdag den 29. september 2012

Klar til vinter!

Det er rigtig blevet efterår, så Morgans garderobe skulle udvides.

Fandt denne lækre flyverdragt fra Ticket2Heaven:


Men en besparelse på over 50% er jeg hurtig til at slå til, du kan få den lige her

Lidt uld skal der også til, så en pakke kom i går fra Filiokus, og hvilket pakke! Smukt pakket ind, et håndskrevet kort med tak for ordren og med chokolade til mor -se det er kundepleje!

 
 
Pakken indeholdt flere lækkerier. Strømpebukser, knæstrømper, luffer og hjemmesko i uld. Specielt hjemmeskoene er jeg begejstret for. De bliver på foden lige meget hvor meget han sparker og mosler, dejligt!


Huen var også i pakken, på tilbud til 99 kr sat ned fra 219 kr. Den er med uld yderst og et tyndt lag plysset bomuld på indersiden. En rigtig dejlig hue, der bare sidder helt perfekt på Morgan


Ville ønske jeg selv kunne finde tiden til at strikke nogle lækre sokker til ham, men det bliver desværre ikke. Arbejder stadig på vesten som jeg begyndte på da han stadig var i maven... suk!

fredag den 21. september 2012

Det er faktisk for dårligt

Ja, det er for dårligt at Morgan skulle nå at blive 4 måneder før jeg fik taget mig sammen til at hænge hans fine uro op


Som man måske kan se, er den blevet opdateret lidt med en bambus ring og nye snore. Grenen mugnede dælme, troede ellers jeg havde fået tørret den helt.

Jeg har faktisk ikke manglet den, jeg har nydt den kontakt jeg altid har haft med Morgan ved puslebordet og så går tiden jo fint med at prutte på maven, pille ved sine tæer og hive i mors hår!
Men nu kom den op på badeværelset, så har han den at fornøje sig med når jeg lige skal gøre lidt ting klar til bad.

Jeg har simpelthen fået så mange forespørgsler på en sådan uro og jeg ville rigtig gerne lave en til jer, men tiden er bare ikke til det. Håber i får mod på selv at gå i gang med filt, nål og tråd :-)

fredag den 14. september 2012

Blommegrød til Morgan

Nu varer det ikke længe, før Morgan skal til at have grød.
4 mdr. bliver han på lørdag, sikker tiden flyver!
Jeg håber på at ham han klare sig udelukkende på mælk indtil han bliver 6 mdr, men hvis ikke, så er jeg klar med lidt blommegrød.

Blommerne er fra eget træ, der er tilsat lidt pærer for at søde lidt og grøden er kogt med en stang vanilje. Da det var godt kogt ud, blev det blendet med stavblenderen. 
 
Grøden blev hældt på isterningeposer og i fryseren, så er det altså nemt lige at tage en terning eller to og blande i hans varme grød og vupti - så er temperaturen spisevenlig.
 Det er ikke meningen at han skal spise blommegrød alene, det ville formentlig ødelægge hans mave. Men til at give lidt smag er det super, det mangler lidt sukker til min smag, men det ved han jo heldigvis ikke. En most banan kan også gøre underværker på en lidt sur grød.

torsdag den 13. september 2012

Genbrugs rugbrød

Jo, den er god nok. Lyder måske ikke super lækkert - men det kan det blive!

Det er Claus Meyer der har introduceret mig for den ide i hans bagebog - og det er altså smart!

Jeg er begyndt at bage alt vores rugbrød selv og det er ikke overraskende, meget mere lækkert end det man køber. Det brød jeg bager tager 3 dage, så derfor at jeg nød til at gætte mig lidt frem til hvornår jeg skal i gang.
Nogen gange får vi ikke spist så meget som jeg havde regnet med og så står man der med en rest rugbrød og et helt friskbagt. Det er ikke den gamle rest man har lyst til at kaste sig over.

SÅ - nu kommer det smarte.
Man putter simpelthen det gamle rugbrød i sin nye dej. Jeg blendede mit gamle rugbrød da det var alt for saftigt til at rive og så går det jo også noget hurtigere.
Jeg blandede det i min fordej og justerede dejen ved at putte knap så mange kerner i som jeg plejer.

Denne metode kan bruges til alle rugbrødsopskrifter, du kender jo din dej, så du finder hurtigt ud af om der skal tilsættes lidt ekstra væske eller holdes igen med mel eller kerner.

Voila, et stk. genbrugs rugbrød - denne gang spædet med græskarkerner


Pst... et lille tip jeg fandt hos Camilla Plum: Pensel dit færdige rugbrød med smeltet smør mens det er varmt og det får en smuk skinnende overflade.

lørdag den 8. september 2012

Forandring fryder...

Jeg har længe ønsket mig en gyngestol til at sidde sammen med Morgan i.
Til at starte med var jeg forelsket i klassikeren fra FDB, den har lige stilen! Men syntes den virkede for ustabil til børn og plads er der heller ikke meget af. Så turen gik til IKEA.
Gyngestolen skulle erstatte min "morfar" stol som jeg i sin tid fandt hos røde kors til 250 kr.

Vores hjørne før:

 
Nu:


Det har lysnet dejligt op og som i kan se, har min hækleskål allerede fundet sin plads

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker IKEA, jeg kunne kigge i timevis! Men heldigvis for manden min, havde vi Morgan med. Det var en meget målrettet Linda som næsten ikke købte noget der ikke stod på listen.

Jeg faldt over disse rigtig fine rugbrødsforme. Jeg er jo begyndt at bage vores rugbrød selv, men til min store ærgelse, var mit sidste rugbrød fyldt med sølvfarvede pletter fra formene. Øv øv...


De koster 39 kr og har en lækker rød farve og syntes det er smart med "håndtag" i siderne.

Fik også købt et vattæppe til et fremtidigt projekt, det fåt i snart at se...

torsdag den 6. september 2012

Elsker du som jeg at bage kager?

... så skynd dig i netto og få fat i den utrolig populære kagebog "Kagedage" fra det berømte bageri Hummingbird. Den koster 95 kr, hvilket er under ½ pris af hvad den normalt koster.


Den er spækket med lækre opskrifter og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte!
 
 

 
 

mandag den 3. september 2012

Savlesmække...

.. har jeg fået syet nogle stykker af til Morgan.
Jeg drømmer om en stor mængde stofrester af jersey i lækre drengeprint, nogen der ligger inde med noget de vil sælge?

Smækkene er meget simple at lave selv. Jeg har nogle fra hummel jeg er rigtig glade for, så dem tegnede jeg et mønster af efter. Okay, lidt en udfordrig alligevel, da jeg gerne vil have den er levende og '"tørklædeagtig" som originalen, så forsiden af smækken er større og har en anden form end bagsiden. Jeg havde noget hvid fleece liggende som passende kunne anvendes som bagside.
Valgte bevidst en ret kraftig overlock søm, da jeg syntes det giver en flot finish til smækkene.

De er behagelige for Morgan og så kan de altså tåle rå mængder af savl før de skal skiftes ;-)

lørdag den 1. september 2012

Basson Uldpose

Jamen den lille mand skal jo ikke mangle noget og da jeg er tilbudsjæger var det i går jeg slog til på en Basson Uldpose, de er på tilbud hos Børnebiksen til 899 kr, normal pris 1499 kr, det er en besparelse jeg ikke kan sige nej til.

Jeg har gerne ville have en til når han skal sove ude til vinter, men også nu da han er vokset ud af liften, så er den god at have med i byen.
Den er rigelig stor og syntes det er dejligt den kan bruges til de er 2½-3 år. Det er en lækker detajle, at inderdynen er af uld som isolerer både mod kulde og varme - dog har jeg købt sommerdynen til, da det nu alligevel godt kan blive for varmt syntes jeg. Indersiden af posen er blød som en babynumse og det er svært ikke selv at lægge sig for en lille stund ;-)
En lille sidegevinst er, at den kan knappes helt op og bruges som legetæppe.
Jeg tror posen er godkendt....


Vil lige tilføje at suttekluden fjernes når han sover, hvis nogen skulle blive bekymret :-)