mandag den 30. juli 2012

Gæster igen


Min faster, onkel, to fætre og min kusine var i dag på farmen, de skulle se lille Morgan.
Der er nok ingen der er så fjalet med små børn, som min faster og hun var straks meget begejstret for bettemanden.
Dum som jeg er, glemte jeg at få taget nogle billeder. Faster er min gudmor og jeg har tilbragt flere gode ferier hos dem sammen med mine fætre og kusiner. Det er stort at næste generation begynder at indfinde sig,
Hun havde da også været kreativ, se lige hvilke lækkerier:


Billederne er desværre ikke de bedste ved dette tordenvejrs lys

Ikke nok hjemmestrik, så havde hun også købt lidt lækkert.
Fine bodyer:


Og et par lækre små skind sko:


Det er ikke meget tøj vi selv får købt til Morgan. Vores forældre er simpelthen så søde til at komme med noget og meget har vi også fået i barselsgaver.

Jeg køber kun tøj til Morgan når noget er på tilbud, det ligger til min natur og det er det samme når det gælder mig selv.
Tøj har ikke min store interesse, så jeg går næsten altid kun tilbudsstativerne igennem og finder jeg ikke noget der fanger mig, så kan jeg fint vente. Det er ikke længe varerne ligger på hylderne før de ender på stativet.

Babysam havde tilbud på bodyer i går til kun 15 kr. stykket, så er jeg faktisk næsten ligeglad med farve og design, bare det er bomuld. Jeg fik købt 12 stk, det gør mit sparehjerte godt.
Min nye bedste ven... i køkkenet

Jeg har slet ikke fået fortalt om min nye hjælper i køkkenet. For et par uger siden kom posten med denne lækre maskine:


En Kenwood Major Premier 1200v med 6,7 liters skål. Motorkraft og fysisk kapacitet var vigtig for mig i mit valg af maskine. 
Den skulle kunne håndtere store mængder uden besvær, der er bare ikke noget mere irriterende end en for lille skål, men for stor bliver den aldrig.
Det er en gave fra min dejlige kæreste, til gengæld har jeg lovet at bage mange af dem her til ham
Den har indtil nu bestået med bravour! Den ælter og pisker som den skal og det er nu en leg at bage brød, uhm!

Mit første indkøb af ekstraudstyr, skal helt sikkert være en ismaskine - men det må vente til jeg har smidt det sidste af min graviditetsvægt, ellers går det da helt galt. Det er også godt med noget at se frem til og hjemmelavet is er absolut en god belønning!
søndag den 29. juli 2012

Kage til manden

I dag kom mine og mandens forældre til fødselsdag på farmen, dette skulle jo fejres med kage :-)
Endelig efter lang tids pause, har jeg haft gang i MMF kage igen. Dejligt!

Hjemmebagte vaniljebunde og fyld af toblerone, hvid chokolade og hindbær.
Mmmm....Pynten blev ikke helt som jeg havde forestillet mig. Jeg ville afprøve en teknik hvor jeg lavede stjernerne og rullede dem ned i MMFen så det var en helt plan overflade, men desværre smittede den sorte pastafarve en del af, så de sorte stjerner er lidt udtværet, men jeg er nu godt tilfreds.

Jeg har fundet en fantastisk opskrift på smørcreme som ikke bliver tung, men derimod lækker luftig da den er jævnet . Den er en drøm at smøre kagen op i - den får i en af dagene.

mandag den 16. juli 2012

Kransekage opskrift

Dette indlæg burde måske være postet til nytår i stedet, men her kommer den altså.
Jeg har bestilt en gave til min mors fødselsdag, men da denne ikke kunne nå at komme til dagen, måtte jeg i farten finde på noget at have med.
Jeg fik afprøvet to forskellige opskrifter til tårnet, der var ikke den helt store forskel, men syntes alliegvel denne vinder med en lille margin.


Kransekage tårn (10 pers)
Ingredienser:

100 g smuttede mandler
100 g sukker
Ca. 1,5 past. æggehvide
500 g. marzipan (Odense den lyserøde)

Glasur:
200 g. flormelis
½ past. æggehvide

Blend mandlerne fint sammen med sukkeret.
Ælt mandler, sukker og marzipan sammen  og tilsæt hvider indtil du når den rette konsistens. Det skal være til at arbejde med (tilsæt ekstra hvide hvis du skal sprøjte det til konfekt)
Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer.Tril dejen til en fingertyk pølse og skær stykkerne til ringene. Start med 7 cm og øg med 2,5 cm pr. ring.
Sæt ringene sammen og på en plade (lad jer ikke forstyre af mine små stykker konfekt, de var til prøvesmagning)
Sæt to bageplader ovenpå hinaden (så de ikke branker i bunden) og bag ringene ved 190 grader i 10-12 min.


Så kommer hemmeligheden bag god kransekage - den skal en tur i fryseren. De tør hurtigt, så de tages op morgenen hvor de skal bruges og pyntes af.

Bland glasuren og put det i en pose. Klip et meget lille snip af hjørnet og du har en fin sprøjtepose (de garvede kan naturligvis forme et kræmmerhus af bagepapir)Læg kransene ovenpå hinanden inden glasuren tørrer helt og du har kransekage tårnmandag den 9. juli 2012

Udsalg TinyZone

Hvem elsker ikke udsalg? TinyZone havde 50% på stort set alt (desværre er det slut), men jeg nåede heldigvis at få fingre i nogle gode tilbud.

Jeg er helt vild med Lamaze legetøj og da jeg endnu ikke har forkælet vores lille dreng med legetøj, måtte det udnyttes at der var 50%, da jeg syntes det er sjældet Lamaze er på tilbud.Aben måtte jeg slippe 75 kr for, sprutten 100 kr og knuden 80 kr.

Aben er allerede godkendt af Morgan:
Det blev også til tøj:30 stk. bodyer, fordelt på 3 størrelser til 11,50 kr pr stk! Super pris, de er ikke så spændende i farverne, men til den pris er jeg også ligeglad.
1 par bukser til 25 kr og et par hjemmesko til 30 kr.

Syntes det var nogle gode køb - hurra for udsalg! :-)

lørdag den 7. juli 2012

Boller med kærnemælk - opskrift

Jeg bruger tit kærnemælk når jeg bager kager, da jeg syntes det giver en lækker krumme, men hvad med overskudet af den liter? Jeg kan da godt drikke et glas, men syntes det er mere lækkert at lave det om til noget lækkert brød.

Disse boller er rigtig gode, de har et godt bid og så tilføjer kærnemælken en dejlig smag:Kærnemælksboller 12 stk.

6 dl. kærnemælk
1 dl. olie
15 g. gær
2 dl. solsikkekerner
ca. 800 g mel
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker

Udrør gæren i kærnemælk og olie (rør først gæren ud i ca. 1 dl kærnemælk og tilsæt derefter resten, det er nemmest)
Tilsæt sukker, salt og solsikkekerner.
Tilsæt så meget mel som dejen kan tage, men lad den være godt fugtig.
Dejen skal nu hæve ved stuetemp. i 6 timer med et fugtigt klæde over.

Brug 2 skeer til at sætte bollerne på en plade.
Lad bollerne hæve på pladen 1 time mere, pensel dem med lidt mælk og bag dem i 20 min ved 200°C.

Som med alt brød kan man jo variere både melet og kernerne som man lyster.
Velbekomme :-)fredag den 6. juli 2012

Mød Mille

Mille er vores nyeste beboer på gården, en 12 uger gammel killing vi hentede i fredags. Hun er 1/4 Main Coon og 3/4 huskat. En fantastisk lille skabning som farer rundt og undersøger den store verden og som slet ikke kan lade være med at spinde (og så kan hun logre med halen).
Hun har allerede haft første besøg hos dyrlægen grundet øremider, men så fik vi lige tjekket hende igennem nu vi var der og hun fik den første vaccine. Hun var heldigvis lige som hun skulle være!


torsdag den 5. juli 2012

Pulled Pork

En amerikansk klassiker der hører grillen til!

Først laver du en krydderblanding af:

2 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen
1 spsk. chillipulver
1 spsk. kværnet sort peber
1 spsk. maldonsaltSå pensler du din nakkesteg med lidt olivenolie og fordeler din krydderiblanding på dyret. Tryk det lidt fast og put så kødet i en pose. Lad den hvile nogle timer i køleskabet så det kan trække smag.

Så skal den på grillen ved indirekte varme. Jeg har en weber gasgrill og tilbereder den med det forreste og bagerste blus på kvart, det giver en temp. på ca 130 graderDer er delte meninger om hvor længe grisen skal ligge der, jeg finder 6-7 timer passende. Så ser den sådan ud:Så skal vi til det, som det hele handler om - kødet skal trækkes fra hinanden. Til det bruger du to gafler.Pulled pork skal spises med coleslaw, anvend den opskrift du finder lækker og så i en burgerbolle sammen med lidt rå løg og evt. en BBQ sovs.Jeg ved godt at jeg som "super overskuds hjemmegående barslende mor" burde have bagt mine egne boller eller i det mindste have købt nogle grove boller, men sagen er den, at mine egne boller fylder for meget i maven og derfor er der plads til mindre kød - og det dur bare ikke! (og så havde vi disse i fryseren)

Jeg er ikke den fødte mad fotograf - men her er den alligevel:


Enjoy :-)søndag den 1. juli 2012

Svigermekanikken til fødselsdag...

... betyder kager!

Denne gang blev det til en klassiker som napoleonshatten.
Jeg fulge Claus Meyers opskrift fra hans lækre kagebog, men Mette Blomsterberg har også et bud lige her.
De blev ganske lækre, men må indrømme at der er mange andre lækre kager jeg hellere ville have.


Mørdejen drillede mig lidt, det er så vigtigt at den har den helt rette koncistens, ellers bliver de svært at arbejde med, problemet for mig var nok at jeg ikke gav den tiden til at hvile, så det var selv forskyldt og ikke opskriften.
Der skulle mandelmel i dejen og jeg kan kun opfordre til, at man selv laver sin mandelmel - det er konge dyrt i butikkerne i de små poser som ikke rækker til noget seriøst bagværk alligevel.


1 ps mandler med skind puttes i en skål, skoldes med kogende vand 2 min, skyld mandlerne i koldt vand og så skal der smuttes (pas på, de kan komme langt). I blenderen med dem og voila - mandelmel!(Psssst.... er jeg den eneste der laver en kop varm chokolade når der er overskud af det smeltede?)


I gave fik jeg nok, som jeg, syntes er en fantastisk opfindelse!
Philips Avent:


Den er genial til babymad, den damper grøntsagerne og vender du den på hovedet blender den skam også maden. Minimal opvask og ingen gryder i kog der skal håndteres. Maden bevarer flere vitaminer og giver et sundere måltid - DET er da smart!