torsdag den 28. juni 2012

Endnu et år er gået...

Jeg kryber langsomt mod de 30,  heldigvis har jeg endnu et par år endnu, men puha det kommer tæt på.
Dagen blev fejret stille og roligt, bare os 3 og så står den på familie i weekenden.
Til fødselsdag hører der kage:


Jeg bagte Bo Bechs chokoladekage (fra Kniven for struben) og hold fast den er lækker!!

Opskrift finder du her

Til aften hentede manden sushi til mig

... og med bud kom denne:
'

Min gave har jeg fået for længst, det er den lækre Acer jeg sidder med her i skødet.

Til aften kørte vi ned til byen for at få en is og gå en tur langs havnen. Isen var god, men desværre var det ikke til at være nær vandet pga. babymyg i store sværme. Så det blev en kort fornøjelse.

Det var en dejlig dag som endelig bød på sommervejr, hvad mere kan man forlange?

Bo Bechs Chokoladekage

Den er en gave til alle chokoladekage elskere! Hold fast den er lækker!
Den skulle i programmet rede Bornholmer færgen, gad vide om den løftede forventningerne?

Den er super simpel at lave:

275 gram sukker,
180 gram pasteuriserede æggeblommer
315 gram pasteuriserede æggehvider
275 gram smør
275 gram chokolade

Smelt smørret og chokoladen sammen.Pisk blommerne og lidt over halvdelen af sukkeret til det bliver lyst, luftigt og sukkeret er opløst.Pisk æggehviderne - tilsæt resten af sukkeret, i det øjeblik hviderne skummer, og kun lidt ad gangen. Pisk til hviderne bliver faste og får konsistens som marengs.


Kom først chokolademassen ned til blommerne og vend. Vend derefter forsigtigt sammen med de piskede hvider. Pas meget på ikke at slå al luften ud!
Hæld 2/3 i en springform og bag den ved 175 grader i 30-40 min.


Når kagen har kølet af, smøres resten af cremen på toppen.
Kagen smager bedst når den kommer fra køleskabet - lav den gerne dagen før, det bliver den kun bedre af.

mandag den 18. juni 2012

Vil du med på tur?

Jeg er kommet i en god rytme med nogle gode ture med barnevognen, i dag kom vi op på knap 8 km. Jeg tog kameraet med, så jeg kan vise hvad der motiverer mig til mine gåture (ud over at tabe de kilo graviditeten plantede).
Vi bor i utrolig smuk natur og det er ikke mindre fantastisk at jeg bare skal uden for døren og af sted på gå-ben for at være lige midt deri.

Markerne er så smukke nu da der er kommet akse på kornet, solen og vinden får det til at danse smukt og indbydendeEn privat sø jeg kommer forbi på min vej. Der er leben af fugle omkring søen og åkanderne er på vej til at springe ud, yndigt!Lige i midten af dette billede vil man kunne se en lille "tip" - det er tårnet på himmelbjerget. Det skal være med god vilje, da jeg desværre kom til at komprimere billederne for kraftigtMorgan sover sødt <3
På min vej mødte jeg en gammel ven:


Silver er en kat som kom til os for nogle år siden, en omstrejfende hankat som faldt til på gården og som blev rigtig gode venner med vores andre katte. Han stoppede desværre med at komme hos os engang sidste sommer og jeg har skænket ham mange tanker siden.


I dag så jeg han pludselig krydse vejen ca. 50 meter længere fremme. Jeg skyndte mig derhen og kaldte på ham mens jeg gik langs rabatten. Pludselig lå han lige ved min fod, jeg så ham lige i øjnene og så løb han væk.
Øv altså :-/
Jeg kan altså ikke helt lade være med at tage det personligt, tænk at han føjter rundt kun 2,5 km væk fra gården uden så meget som bare at kigge forbi engang imellem, og så vil han ikke engang sige hej selvom han har tilbragt mange timer på mit skød og glædeligt spist vores mad.

Men han lever og så godt ud - det er da det vigtigste!

Sådan er det med katte - man skal være taknemmelig over at de vil bo hos en', men man må acceptere når de mener det er tid til at rejse videre ud i verden...

torsdag den 14. juni 2012

Fortsat star stitch på hjernen...

Ja, jeg har jo ikke kunnet slippe dem.
Det er blevet til en bestilling på to suttekæder, en i neutrale farver og en til en lille dreng, de er lige så lige kommet af nålen:


Håber modtageren bliver glad for dem

Jeg kan tilmed afsløre at jeg har bestilt garn til et tæppe hæklet i star stitch, jeg har jo næsten et år på barsel, så mon ikke det burde kunne blive til lidt når Morgan sover?
Farverne var svære at vælge, men valgte at holde mig til lidt dæmpede og naturlige farver i en blå/grøn skala:


Kunne godt have valgt lidt modigere farver, men chancen for at de trætter mig i længden er stor.
Nu kommer der til at ligge en hulens masse tid i tæppet (og penge for den sags skyld) så det skal jo gerne være et tæppe man kan holde ud at se på læææææææænge!

Nu er presset lagt, nu skal pakken bare komme og så skal nålen på job.

Jeg priser mig lykkelig for, at havblik er til nål 3½-4, det gør jobbet noget mere overskueligt - sæt i gang!


fredag den 8. juni 2012

Drømmen om et tæppe..

Jeg er blevet hocked på at hækle Star Stitch!

Jeg har længe haft ambitioner om at hækle et tæppe, et evighedsprojekt uden opskrift hvor man bare kan lade tankerne flyve og som man kan lægge fra sig igen og finde frem som det passer, uden man skal til at sætte sig ind i "hvad var det nu lige jeg havde gang i...."

Det har længe været et hit i blogland at lave et Granny Stripe tæppe eller i Zig-Zag mønster, men med stjernemønster har jeg endnu ikke set, så måske jeg skulle bryde med mængden og lægge mig ud med det?

Jeg lavede en lille prøve af nogle bomuldsrester jeg har liggende, det er ikke paletten jeg går efter, men det var mere for at se effekten når der bliver hæklet fortsat i rækker og jeg elsker udtrykket!Af natur er jeg et meget ubeslutsomt og perfektionistisk væsen, så at vælge farverne bliver en hård kamp med mine indre stemmer og min mavefornemmelse.
Jeg tænker det skal hækles i tanternes Havblik som jeg ved andre har gode erfaringer med til tæpper.
Men hold nu op der er mange farver at vælge imellem... 

Tror jeg på projektet? Jeg må lige mærke efter... 

torsdag den 7. juni 2012

Suttekæder

Der er lidt længe mellem mine indlæg, men hverdagen står logisk nok primært i Morgans tegn.
Han tog nogle gode timer i barnevognen her til eftermiddag, så jeg fik taget mig sammen til at "knække koden" på de super fine suttesnore med Star Stitch.
De er bare super fine og slet ikke så komplicerede som de ser ud.
Igen har jeg ladet mig inspirere hos Farmorfabrikken som har lavet et indlæg om suttesnoreJeg er ikke den store tilhænger af sut, men det er desværre vist ikke helt noget Morgan kan være foruden. Vi prøver at begrænse det hvad vi kan og så må vi se hvor meget det bliver til. Nogen børn har jo et større sutte behov end andre og jeg ønsker ikke at skabe et behov der ikke nødvemdigvis er der.
Indtil videre er det 1-2 gange om dagen det lige er det der kan give ro og natten klarer han fortsat uden, så det er dejligt og det ville være fantastisk hvis det kunne fortsætte sådan

Nu vil jeg putte Morgan en tur i slyngen og så skal vi ud en tur, skyerne har lettet lidt på sløret og en let solståle titter frem, den vil vi bestemt ikke gå glip af :-)