torsdag den 31. maj 2012

Lækker chokoladekage - opskrift


Vi skulle på barselsbesøg på mit arbejde i dag og det koster kage.
Det er meget længe siden jeg sidst har bagt chokoladekage - hvilken opskrift var det nu jeg brugte?
Lidt søgning på google efter "lækker chokoladekage", "den bedste chokoladekage" og "svampet chokoladekage" gav  så mange resultater og muligheder, alle med løftet om den bedste kage, at jeg valgte at tage lidt fra det hele og lave min egen version.
Den blev rigtig lækker, saftig, blød og med bid i fra chokoladen (man kan jo ikke kalde det chokoladekage hvis ikke der er chokolade i - altså!)

Men tro mig - den ER lækker!

Opskrift til 24 pers (bradepande ca. 42x29 cm.)

500 g. hvedemel
100 g. kakaopulver
600 g. sukker
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 æg
1 spsk. vanilleessens
5 dl mælk
300 g smeltet smør
100 g. mørk chokolade - finthakket

- Sigt alle de tørre ingredienser i en skål
- Tilsæt vanilleessens, mælk og smør og pisk godt
- Tilsæt derefter et æg af gangen og pisk godt imellem hvert æg.
- Til sidst røres den finthakkede chokolade i.

Fordel dejen i formen og bag ved 170 grader på varmluft i ca. 45 min.

Når kagen er afkølet kommes der glasur på kagen. Der er flere muligheder:

Den klassiske:

400 g flormelis
4 spsk. vand

Røres godt sammen
Almindelig hvid glassur som er klassisk på en chokoladekage.
( Psst... Den kan røres med appelsinsaft i stedet for vand for at give en lækker orange smag)

Kaffe glasur:

100 g. smør (smeltet)
500 g. flormelis
4 tsk. vanillesukker
8 spsk. stærk kaffe
2 spsk. kakao pulver
Alle ingredienser blandes godt og fordeles på kagen.
Lækker glasur med et strejf af kaffe - min kæreste elsker den!

Kanel glasur:

400 g. flormelis
6 spsk. kakao
4 tsk. kanel
4 spsk. smeltet smør
1 dl. varm mælk

Alle ingredienser blandes godt og fordeles på kagen.
Kan godt virker en smule dominerende grundet kanelen, det er smag og behag

God fornøjelse!

onsdag den 30. maj 2012

Indvielse af strækviklen

Endnu en lækker barselsgave, er strækviklen som jeg fik af mine forældre. Den er fra Mama´s life.
På med viklen, i med bedtemanden og så ud og se på far og bedstefar der havde travlt med at lægge fliser. En lille gåtur langs foldene og den lille mand var faldet i søvn.

Den er utrolig behagelig at have på og giver en god støtte til barnet. Det er rart at kunne have ham med mig uden at skulle have ham i armene eller proppet i en barnevogn. Det giver mig den frihed jeg har behov for til at kunne komme ud og røre mig lidt og kunne bruge hænderne.

Den kan klart anbefales!tirsdag den 29. maj 2012

Barselsbesøg

Så kom dagen hvor Morgan skulle vises frem på fars arbejde. Ihh der blev nusset på de små kinder og bortset fra en lille afbrydelse i form af en amning var Morgan glad og tilfreds ved  besøget. Den lille mand fik også fornemme gaver.

Jeg havde ønsket mig et aktivitetsæppe til ham og var faldet for Tiny Loves Gymini kick & discover. Har læst rigtig meget godt om det, specielt sparkepladen skulle være et hit og sørme om ikke han fik det

Som om det ikke var nok, så fik han også en musik uro som vi også havde ønsket os, dog ikke en specifik  model, men den nuttede Happy Cowey uro fra Vanilla passer da perfekt til en lille mand der skal vokse op på landet.
fredag den 25. maj 2012

Mor-Barn med bud

Til min helt store overraskelse kom blomsterbudet rullende ind i gårdspladsen i dag.
Men sig havde hun de fineste mor-barn buketter! De var intet mindre end fra min kærestes arbejdsplads, utrolig fornemt og en fantastisk sød tanke.
De er virkelig værdsat og tjek lige de roser ud! Smukt!
Det har ikke været en sjov dag for Morgan, varmen har slået ham helt ud og han har næsten ikke sovet i dag i forhold til hvad han har de andre dage.

Han har været meget kontaktsøgende og syntes umættelig. Nu da aftenen trænger sig på har den lille mand endelig fundet ro og for første gang i dag sovet mere end en time.

Billedet er fra han endelig gav sig hen og jeg kunne lægge ham fra mig til fortsat søvn...


torsdag den 24. maj 2012

Hvor heldig har man lov at være?

Så vandt jeg sørme en Give-Away igen, hvor heldig kan man lige være?

Denne gang er det hos Fru Hygge, som havde udlovet en lækker orlovs Give-away, med stof, hjemmesyet nålepude, hårbøjler og super lækkert pap.

Som en ekstra ting havde Mette vedlagt den fineste flagranke til Morgan, den er bare super lige os og kommer til at pynte så fint på værelset.

tirsdag den 22. maj 2012

Så kom han endelig...

Tirsdag d. 15/5 fødte jeg vores længe ventede søn.
En helt ubeskrivelig oplevelse! Hvor er det stort at være blevet mor og at jeg er blevet velsignet med så nem og dejlig en dreng, det er bare fantastisk.
Vi nyder allerede at være blevet en lille familie og stor trives i det! Tiden flyver af sted og efter at have set hans lille kusine på 3 mdr i søndags, gik det op for mig hvor meget jeg skal nyde hver dag, da han hurtigt bliver stor.

Navnet har vi længe været enige om og efter at have set ham var den smule tvivl vi havde borte, den lille knægt skal hedde:

Morgan

lørdag den 12. maj 2012

Tidsfordriv...

Jeg venter utålmodigt på at lillemanden vil ud og tiden bliver hurtigt lang hvis ikke jeg giver mig til noget fornuftigt. De fysiske aktiviteter er noget begrænset grundet en del plukveer, så det må blive de stille siddende aktiviteter der prioriteres.
Jeg er i dag startet på endnu en babyvest, den første var ganske vellykket, så hvorfor ikke lave endnu en?
Jeg har lavet den et nummer større og vil denne gang nøjes med to knapper og give mere plads ved halsen. Jeg strikker også denne gang i Baby Alpaca fra Drops, bare i grå

torsdag den 10. maj 2012

Jeg vandt sørme!

Så vandt jeg utroligt nok min forste Give-Away, det havde jeg alligevel ikke regnet med, jeg vinder aldrig noget på held.

Det var hos Avekatten i hendes lækre Give-Away

Jeg blev trukket som nr. 2 og var derfor anden vælger. Valget faldt på en pude til ham den lille dejlige og jeg glæder mig til at se hvad hun finder på.


tirsdag den 8. maj 2012

De sidste forberedelser...

Terminen nærmer sig, på fredag er datoen og jeg venter spændt på at junior selv mener det er tid til at kigge ud til os.
Tasken til sygehuset er pakket, kamera ladet og lagt frem, værelset er indrettet og vi er SÅ klar.

Jeg var lige et smut i H&M i dag, manglede amme t-shirt til mig selv og et par gode løse bukser til efter fødslen.
Efter at have kigget i hans skuffe med tøj, syntes jeg faktisk jeg manglede lidt med fødder i, så smølfe natdragter blev købt (i butikken er de altså med fødder):

.. og som altid var der gode tilbud at hente på stativerne:


Cardigans til 30 kr. stykket i 100% bomuld. Uhm de er lækre og bliver gode til de korte bodyer som jeg nok alligvel har købt for mange af.

Af mindre romantiske ting, men ikke mindre vigtigt, fik jeg købt håndsprit. Både til puslebordet på værelset og til pusletasken.


mandag den 7. maj 2012

Jordbær-Pistacie tærte fra Claus Meyer

Jeg har sagt det før og siger det igen. Eeeeelsker Claus Meyers kogebøger og kan igen fortælle om et  yderst vellykket projekt fra hans nyeste kagebog.
Denne gang var det forside kagen jeg gav mig i kast med...


....og den var helt igennem super lækker!


Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Meyers kager, så kan det anbefales at få fingrene i bogen og kommer igang - du vil ikke fortryde det!

torsdag den 3. maj 2012

Patchwork bold - DIY

Der findes sikkert flere DIY's på disse bolde, men jeg har alligevel valgt at bringe min egen, da jeg gør det en smule anderledes end dem jeg har set.

Du skal bruge:

Fast bomuldsstof
Pap
Fyld
Papir clips
Nål og tråd

Bolden består af 12 stk. femkanter.

Print skabelonen ud i den størrelse du vil anvende og tegn den op på pap, 12 stk i alt.
Klip ud.

Find det stof du vil bruge og klip ud med 1 cm. sømrum og fastgør stoffet til femkanterne af pap
Nogle vælger at ri stoffet fast til pappet, hvilet er en god løsning, men jeg vælger den dovne: Clips. Det er en smagssag og begge ting virker, så se hvad der passer til dit temperament. Du har klart mere styr på det hvis de er syet fast. Når du anvender clips flytter du dem som du kommer frem og fjerne dem som en side syes sammen.


Nu skal femkanteren syes sammen, start med at sy dem sammen om en central femkant. Som det ses bruger jeg stige sting (latter stitch) da jeg syntes det giver den flotteste afslutning på den færdige bold, samt det er de sting der skal anvendes hvis der skal syes stropper i bolden.
Når alle 5 femkanter er syet på den miderste, syes der ned langs siderne, gentag med de sidste 6 femkanter (Tip: hvis du som jeg anvender 6 stykker stof og ønsker at det samme stof er overfor hinanden i et symetrisk mønster, skal den anden halvdel syes sammen i spejlvendt mønster af den første, så passer de sammen)

Nu har du to halve bolde:Fjern pappet i midten.

Nu skal de to halvdele syes sammen. Det kan virker som noget makværk i starten, men bliver nemmere som du kommer frem og kan fjerne mere pap. Fjern pap hver gang en femkant er syet fast på alle 5 kanter.

Ønsker du nuldre stropper på bolden lægges disse imellem femkanterne og der syes igennem stroppen:Når du har syet alle sider undtagen 1 vendes bolden omFyld ud med det fyld du har valgt (der kan evt. placeres en klokke i bolden eller andet der giver lyd)

Sy åbningen sammen med stigesting og du har en hjemmelavet bold :-)

onsdag den 2. maj 2012

Mens vi venter

Det er nok lidt fy, men kunne ikke lade være med at gøre juniors seng klar. Ikke at han skal sove i den som sådan i starten, da han kommer til at ligge i liften, men det hjælper på en utålmodig gravid kvinde!
Måske har det også noget at gøre med den pakke makrel salat jeg købte i går havde sidste salgsdato på min termin - det er altså snart det går løs!Puslepladsen er også klar, så han kan bare komme, gerne nu :-)