fredag den 17. februar 2012

Hvil i fred Missemor

Det har været en sorgens dag på gården - vi har måttet tage afsked med vores elskede Missemor som på mest uretfærdig vis, måtte forlade os tidligt grundet kræft.
Det er slet ikke til at bære, at en så elskelig og kærlig kat på små 5 år allerede skulle fra os. Hun har skænket os 3 dejlige missebørn som vi desværre kun har 2 tilbage af og ikke mindst et hav af dejlige minder.

Hendes søn var specielt knyttet til hende, så vi valgte at tage hende med hjem igen fra dyrlægen, så han kunne have mulighed for at sige farvel.

Det er min overbevisning, at dyr har et behov for at tage afsked lige som os mennesker og hvilken afsked.
Jeg lagde Missemor på gulvet i fyrrummet på et tæppe og kaldte hendes børn hen, hendes datter var kort henne og snuse til hende, men gik hurtigt igen.
Hendes søn var henne og puffe til hendes hoved med sit eget, blidt og kærligt som vanligt. Da hun ikke reagerede puffede han til hende med poten hvorefter han bare lagde sig helt tæt op af hende. Tårede stod ud af mig - puha altså :-(
Vi valgt at gå og lade dem i fred nogle minutter, han blev liggende og da vi kom tilbage lå han helt klinet op af hende. Vi er ikke i tvivl om at han har forstået situationen, hvilket forhåbentlig kan give ham ro nu når hun ikke længere er her til at putte med ham.

Vi pakkede hende i hendes tæppe og lagde hende til hvile i vores "skov"
Nu ligger hun her på gården hvor hun hører til blandt træer, fugle, hendes børn og kærlige tanker.

Det er hårdt at sige farvel til sine dyr, men samtidig føler jeg mig priviligeret over, at kunne hjælpe hende herfra mens hun stadig havde et værdigt liv.
Vi var ikke i tvivl om at det var det rigtige at tage afsked, at hendes tid var omme nu og at hun også selv var bevidst derom.

Hun vil være savnet...
Ingen kommentarer:

Send en kommentar