tirsdag den 13. september 2011

Bjørn Wiinblad Vinter

For et stykke tid siden fik jeg en Bjørn Wiinblad platte forærende som skulle smides ud.
Det var hans yndige sommerplatte, som pyntede fint i køkkenet. Jeg kiggede et stykke tid efter endnu en og fandt hans vinterplatte. Prisen jeg gav tror jeg var ok, men det er også ligemeget, jeg manglede en vinter til min sommer, og det fik jeg :-)


mandag den 12. september 2011

Havregrynskager med smørcreme...

Lørdag fik jeg besøg af min dejlige veninde Vivi og som altid skulle der jo bagværk på bordet.
Jeg har altid elsket bagerens havregrynskager og nu ville jeg forsøge at gøre ham kunsten efter. De blev super gode, så her kommer en opskrift på de knasende lækkerier

Opskrift til 30 kager

Dej:
150 g. sukker
140 g. smør
90 g. mel
75. havregryn

Creme:

150 g. smør (stuetemp)
40 g. flormelis
15 g. vanillesukker (den gode hjemmelavede selvfølgelig)
4 spsk. mælk

Pynt:

100 g. mørk chokolade

Alle ingredienser til dejen røres sammen i en skål, har du en røremaskine er du heldig, men ellers er det bare i med de 10 pølser og ælt indtil dejen hænger sammen. Del dejen i to og rul dem til pølser. Hver pølse deles i 15 stykker. Rul små kugler af dejen, og tryk dem let flade på bagepladen. Læg dem ikke for tæt, da de flyder en del ud.
Kagerne bages ved 200 grader i ca. 10 min, indtil de er gyldne. Lad dem køle på pladen indtil de er blevet hårde og flyt dem så på en rist så de kan køle helt af.

Creme: Alle ingredienser røres godt sammen, det er en fordel at have en køkkenmaskine til dette, da det giver en dejlig luftig creme.

Smelt chokoladen over vandbad. Pensel halvdel af kageren på den ene halvdel.

Så skal kagerne bare lægges sammen  med smørcremen, god fornøjelse!

søndag den 11. september 2011

Home alone...

Jeg har bare absolut ikke fået gjort noget ved min blog på det seneste. Men nogen gange er inspirationen der bare ikke og dagene tager hinanden. Men nu er jeg klar igen!

I går var manden min i Aarhus med drengene og hygge sig, så jeg havde huset helt for mig selv. Der blev ryddet op, gjort rent, reddet en hest og derefter slappet af, heeeelt af!

Til frokost stod den på store økologiske æg med et gavmildt strejf mayonais, kampers og godt med maldon salt. Mmmm..


Mens jeg indtog min frokost var der meget belejligt Peter Pan på Disneys nye kanal


Jeg bliver aldrig for gammel til flyvestøv, tikkende krokodiller, indianere og sørøvere!
Dejlig fortælling med det naive barnlige sind, sjove karaktere og så er det jo det gode gamle Disney som man vel aldrig bliver træt af.... vel?

Til aften kom min gode veninde Vivi et smut på farmen og det var bare hyggeligt som altid. Jeg havde været i køkkenet og bikse lidt kage sammen, men det må i have til gode til i morgen...

søndag den 4. september 2011

Super lækker Give Away...

... hos Caya Kakkadue og Smilla Vanilla Jordbær is.

Ihhh hvor det kribler i mine fingre ved tanken om den lækre pakke der er på højkant. Gid mit held for en gang skyld er med mig, kryds fingre :-)