lørdag den 23. juli 2011

Godt begyndt er halvt fuldendt...

... lyder det så fint. Jo jeg er skam kommet godt fra start i mit projekt Copenhagen Pillow projekt
Det er en tæppefirkant som er blevet ganske populær her i blogland, og det er forståeligt! Den er yndig og super nem at lave også for begyndere.

Jeg har lavet de første 16 indercirkler her i formiddags mens regnen væltede ned. Min lokale garn-pusher havde tilbud på det fineste bomuldsgarn til pind 2,5-3 der er merceriseret. Det har en let feminin glans og yndigt bliver det. Jeg arbejder med pind 3 og det fylder ikke meget, men det har jo også en charme. Det er planen de alle skal omgives af en simpel hvid bomuldDet er endelig tørvejr og jeg vil på hesteryg, så mine cirkler må vente...

fredag den 22. juli 2011

De bedste boller...

.. syntes jeg i hvert fald selv er disse skønne boller bagt på olie og varieret i en uendelighed. Opskriften spørger du? Den får du lige her:

20 stk luftige lækre boller

50 g gær
1 dl. lunken vand
4 dl. mælk
1½ spsk. sukker
1 tsk. salt
1 dl. olie (smagsneutral)
1½ dl. kerner (solsikke, græskar eller hvad man lyster)
4 dl. grov mel (jeg har i dagens anledning anvendt grahamsmel)
ca. 720 g. hvedemel
Evt. 1 æg til pensling

- Opløs gær i det lunkne vand
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt (minus hvedemel)
- Hvedemel tilsættes lidt af gangen og dejen æltes godt (husk det er æltningen der giver et godt luftigt brød, så i med hænderne og ælt alt hvad du overhovedet orker)
- Dejen sættes til side og hæver i 30 min.
- Del dejen op i 20 små boller og sæt på plade. Bolleren hæver nu i 1 time, indtil de min. har dobbelt størrelse. Jo mere grov mel du tilsætter, jo sværre har dejen ved at hæve og de skal derfor stå længere
- Det er nu du skal pensle dine boller (ikke noget jeg bruger, men det er jo smag og behag)
- Bollerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 15 min til de er gyldne og top lækre!

Mmm.... god fornøjelse :-)


tirsdag den 19. juli 2011

Gilbert og Gunhild Gris

Så har jeg også forsøgt mig ud i  kunsten Amigurumi. Til dem der ikke ved hvad det er, så er det en Japansk kunstarter, hvor man hækler små dyr. Nårh ja, det er et voldsomt fint ord, der dækker over en sød lille beskæftigelse.

Hr og Fru. Gris er blevet til i de sidste to dages regnvejr. Mønstret har jeg fra bogen: Hæklede dyr af Maja Hansen. En fin bog der tager dig omkring bondegårdsdyr, safaridyr og dem der kan trække vejret under vand. En god basisbog, som indeholder mønstre man sagtens kan bygge videre på, så man kan lave sit eget design. Jeg veg en lille smule væk fra opskriften på Gustav gris, bl.a. en lidt kortere hals og et slips og sløjfe blev tilføjet fra fri hånd.Selvfølgelig er der krølle på halen....

søndag den 17. juli 2011

Lille frøken himmelblå...

Det regner og det regner... så jeg har været i kælderen en dag for at sy mig en hat. Jeg manglede en rigtig god bondehat til at pynte mit hoved her på gården. Jeg fandt et ganske fint mønster på nettet og en hat blev tryllet frem. Det er ikke den sidste jeg laver, da jeg godt kunne tænke mig at ændre lidt i modellen, men til en start, er den helt fin


Den kan sættes efter humør...
... nårh ja... skal vi lige tage den?

lørdag den 9. juli 2011

Kartofler som begynder....

Nu er det første år jeg selv dyrker kartofler, jeg har ladet mig fortælle at kartoflerne var klar når planten har blomstret. Det er endnu ikke sket og jeg har ventet tålmodigt. I dag fandt jeg ud af, at blandt andre mine forældre, som har plantet efter mig, er begyndt at høste og nyde de små lækre sager.
Jeg har lige været ude i haven og prøve mig med et spadestik. Jo tak, de er klar:


Er spændt på om de alle er blevet gigantiske, eller om der trods alt ligger flere af de små lækre gule...

Summer Flower Power MMF...

I dag er det min dejlige mors fødselsdag og en kage skulle der til. Det er sommer, for det meste sol og haven bugner af blomster, så selvfølgelig skulle det være en blomsterkage. Den blev ikke helt som jeg først havde tænkt mig. Var oppe at toppes med mine nye udstikkere, så de røg til hjørnespark og jeg brugte min trofaste margueritte udstikkere. Bladene og mine nye bogstaver kunne jeg dog godt enes med og selvom den ikke blev som oprindelig planlagt, så syntes jeg den blev fin.
Fyldet bestod af jordbær/mascapone creme og limemousse iblandt hjemmebagte cacaobunde. Hele balladen er opsmurt med chokoladeganache og betrukket med MMF.


Mmm.... den var absolut sommerlækker og frisk :-)

Marshmallow Fondant opskrift

Endnu en dag, med størstedelen af tiden tilbragt i køkkenet, i færd med at lave kage til min mors fødselsdag i morgen. Jeg ved der er rigtig mange i blogland der, som jeg, laver fondant kager. Det er ud til at de fleste bruger færdig købt fondant, men jeg laver den nu selv. Det er super simpelt og smager godt
Opskriften jeg anvender er denne:

(der er til at dække en kage på 26 cm. diameter  + pynt)

300 g. skumfiduser (grill)
1½ spsk. vand
1½ spsk. flydende honning eller sirup
1 tsk. vanillesukker
Ca. 750 g. flormelisSkumfiduser og vand smeltes i microbølgeovnen ved lav watt. Hold øje med dem og forsøg at røre i dem ofte, til sidst lykkedes det og de er smeltet.

Rør honning/sirup og vanillesukker i og evt. farve (farve kan også tilføjes senere)

Tilsæt flormelis og rør med en ske så længe det er muligt - og så er det bare i med hænderne. Det er klistret som bare pokker, men bare rolig, det bliver rigtig fint og til sidst har du en god klump MMF. Ælt det godt igennem på køkkenbordet og brug flormelis som du normalt ville anvende mel til formålet.Pak MMFen ind i film og lad den hvile i køleskabet et par timer så den sætter sig.
Det kan være en fordel at dele klumpen ud og farve i de ønskede farver inden den lægges på køl, da den stadig er nem at ælte i.
Er klumpen for hård når du skal anvende den, lægges den i microbølgeovnen et øjeblik og er igen blød af håndtere.

Lige et par billeder af kager jeg tidligere har lavet:
lørdag den 2. juli 2011

Må jeg byde Dem en snitte?

Hindbær (eller skal det være hiMbær?) er en klassisker og jeg eeeelsker dem! Det har regnet hele dagen og efter at have tilbragt formiddagen med Camilla Läckberg i bogformat, trængte jeg til lidt bagværk. Jeg har længe tænkt på hindbærsnitter uden at gøre mere ved det, så nu skulle det være.
Jeg har ikke bagt dem før, men det gik smertefrit - og de blev lækre!!Pst.... hvem siger egentlig at snitterne skal være firkantet?


Stukket ud med et glas inden de blev bagt, kunne godt være at foretrække fremover...